top of page
photo-1514306191717-452ec28c7814.jpg

ההרצאות שאני מציעה מתאימות לכל הגילאים, ולא מצריכות ידע מוקדם בתיאטרון. 

הקסם הספרדי - לורקה איש האשכולות

נתוודע ליצירתו רבת ההיקף והלא מוכרת, של האמן הרב תחומי לורקה: מחזאי, משורר, מוזיקאי, צייר.

הדגמות מתוך סרטים, מוזיקה, ומחול פלמנקו, ומפגש עם מחזותיו המוכרים

(חתונת הדמים, ירמה) שיצר על רקע ספרד של מלחמת האזרחים.

יוצר ויצירתו - יוסי יזרעאלי

עקרונות עבודה והדגמה ממחזות ומהצגות של יוצרים מרכזיים וחשובים בתאטרון הישראלי. בהרצאה זו - יוסי יזרעאלי: מעוץ לי גוץ לי, דרך איש חסיד היה ועד לעגנון והתיאטרון היהודי וימי תיאטרון 'תמונע'.

(מומלץ כסדרה של שלוש הרצאות)

שדות המחר

עלייתו של התאטרון הצעיר והבועט - הקאמרי - על רקע ימי מלחמת השחרור והקמת המדינה. בחינת הגישה התאטרונית הנועזת והישראלית תוך הדגמה מסרטים ומוזיקה של הקלסיקות (הוא הלך בשדות, הם יגיעו מחר ועוד) 

הדיבוק של הדיבוק

יצירתו המיתולוגית של תאטרון 'הבימה' במוסקבה בבימויו של הגאון וכטנגוב. סרטים מקוריים וצילומים של הכוכבת חנה רובינא בתפקיד הבלתי נשכח. צפייה בביצועים מודרניים וחדשניים למחזה.

ברכט ומלחמתו במלחמה

המחזאי המרתק ויצירתו הפוליטית הפציפיסטית בתיאטרון "האפי", בגרמניה בין מלחמות העולם. ניתוח והדגמות בסרטים ובמוזיקה ממחזותיו המוכרים: אופרה בגרוש, מעגל הגיר הקווקזי, אמא קוראז' ועוד.

המסכה בתיאטרון

התפתחות המסכה, תפקידה ושימושיה בתאטרון. החל מימי יוון, דרך מולייר ולהקתו, ועד המסכה באמנות הפנטומימה המודרנית. הדגמות מסרטונים של להקות ואמנים מגוונים בתחום.

אדיפוס פינת אנטיגונה

התוודעות למחזות הקלאסיים של יון - אדיפוס, אנטיגונה – תוך נגיעה במיתוסים היוונים ובסיפורי המיתולוגיה. הדגמות בסרטונים מביצועים בימתיים בסגנון קלאסי-שמרני ומודרני עכשווי.

היה היה תיאטרון

מקורות התאטרון - מספרי הסיפור והפולחנים השבטיים הקדומים כמבשרי התאטרון.

הטרגדיה היוונית - מאפיינים, מבנה, התיאוריה של אריסטו, הדגמה "איפגניה באאוליס".

התיאטרון הקלאסי - מוסכמות הדרמה והתאטרון ביון: החלל של האמפיתאטרון, הביגוד, עקרונות המשחק.

(מומלץ כסדרה של שלוש הרצאות)

"איילה עפה" - הילד המיוחד ומשפחתו המיוחדת

ההרצאה סובבת סביב ספרי "איילה עפה" (ראו בעמוד הספרים), החושף את החיים במשפחה מיוחדת לילדה מיוחדת

"חלום ליל קיץ" - חלום או סיוט?

על שייקספיר ועל פרשנויות מגוונות וביצועים שונים מהארץ ומהעולם, למחזה הנפלא "חלום ליל קיץ".

האם זו קומדיה קלילה או שמא מדובר בסרט אימה??

יוצר ויצירתו - ניסים אלוני

עקרונות עבודה והדגמה ממחזות ומהצגות של יוצרים מרכזיים וחשובים בתאטרון הישראלי. בהרצאה זו - ניסים אלוני: קוסם של מילים ומכשף הפנטזיות (אכזר מכל מלך; הנסיכה האמריקאית).

מהודו ועד כוש

תיאטרון הודי על רקע הגיאוגרפיה, האמונות, התרבות והנוף האנושי בתת היבשת האדירה. ההרצאה כוללת צילומים ייחודים ויפהפיים מנופי הודו ותרבותה, וכן סרטונים ייחודים ממסע לימודי של מחול ותיאטרון הודי.

נשים יוצרות דרמה - 'החברות הכי טובות' ב'מקווה'

על מחזאיות ובמאיות ישראליות ויצירתן הייחודית בשילוב הדגמה מהצגותיהן: ענת גוב, עדנה מזי"א, שולמית לפיד, הדר גלרון. האם יש כתיבה נשית בישראל?

הבמאי כפרשן

מהי פרשנות בתאטרון? כיצד ובאלו אמצעים בונים אותה? התבוננות משלוש זוויות מבט שונות, בשלוש גישות פרשניות לאותו מחזה - בביצועים בימתיים מגוונים.

מי מפחד מסאטירה?

עלייתם ונפילתם של תיאטרונים סאטיריים בארץ ישראל - 'המטאטא', 'הקומקום' - על רקע הזמן והמקום לפני ואחרי קום המדינה. מערכונים, שירים והומור מקומי.

סגנונות בתיאטרון המאה ה-20

ז'אנרים וסגנונות באמנות ובתיאטרון במהלך המאה ה20 כולל: דאדא, פוטוריזם, סוריאליזם, תיאטרון חזותי, תיאטרון פוליטי ועוד. עקרונות הסגנון, יוצרים מרכזיים והדגמות מיצירות אמנות במדיומים השונים (ציור, פיסול, מחול ותיאטרון).

(מומלץ כסדרה מתמשכת)

תיאטרון ריאליסטי

מהו ריאליזם בתאטרון? כיצד כתבו המחזאים הגדולים את יצירותיהם? ממה הושפעו ומדוע? כיצד חלחלו השפעות סביבתיות לתוך היצירה? מבט עומק ליצירות איבסן, סטרינדברג, צ'כוב. כולל הדגמות ממחזות ידועים כגן הדובדבנים, שלוש אחיות, בית הבובות, בביצועים שונים ומודרניים.

קומדיה דל ארטה

הקומדיה המשעשעת הבנויה על עבודת גוף, אקרובטיקה ומסכות, של השחקן האיטלקי. הדגמה מלהקות שונות ברחבי העולם וממחזות שהושפעו מקומדיה זו ("משרתם של שני אדונים" לגולדוני ועוד). 

יוצר ויצירתו - חנוך לוין

עקרונות עבודה והדגמה ממחזות ומהצגות של יוצרים מרכזיים וחשובים בתאטרון הישראלי. בהרצאה זו - חנוך לוין: הסאטירות המצליפות (מלכת האמבטיה, את ואני והמלחמה הבאה); המחזות הקאמריים-שכונתיים (חפץ, יעקובי וליידנטל); המחזות המיתולוגיים (איוב, הילד חולם, אשכבה).

מהטרקטור אל הבמה

על הבמאית והמחזאית הפמיניסטית והמקורית שולמית בת דורי, שיצרה תיאטרון סאטירי ופוליטי עוקצני בתנועת השומר הצעיר בשנות ה-30; על הפקותיה ההמוניות יוצאות הדופן ברחבי ההתיישבות העובדת (אחי גיבורי התהילה בגבעת ברנר ועוד); ועל תרומתה למפעלי תרבות אדירי ממדים (פסטיבל המחולות בדליה ועוד). כל אלה - על רקע אירועי התקופה בארץ ישראל שנות ה-30 ובישראל הצעירה.

(מומלץ כסדרה של שתי הרצאות)

ממוסקבה המושלגת לתל אביב הקטנה

צמיחת תאטרון 'הבימה' במוסקבה; אידיאולוגיה ציונית והדגשת השפה העברית, התאקלמותו בארץ עד להפיכתו ל'תאטרון לאומי'.

(מומלץ כסדרה של שתי הרצאות)

עד מתי נחכה לגודו?

עקרונות תאטרון האבסורד וצמיחתו על רקע מלחמת העולם השנייה. הדגמה ממחזאים מרכזיים וביצועים שונים: בקט (מחכים לגודו), יונסקו (הזמרת הקרחת, הקרנפים) ועוד.

ממטבחה של במאית

הרצאה החושפת את עבודתי כבמאית וכמעבדת של יצירות ספרות ומחזות. ניתוח ופירוט שלבי בניית ההצגה, החל מבחירת המחזה ועד ליל הפרמיירה - כולל הדגמות מצולמות והסברים מעבודות שונות ("שום גמדים לא יבואו", "נמר חברבורות", "לורקה ורוסיטה" ועוד).

קרוסלה של אומנויות

מחזהו הקלסי והאהוב של שייקספיר "חלום ליל קיץ" בביצועים מגוונים במדיומים אמנותיים שונים - קולנוע, מחול, אופרה - תוך הדגשת זווית הראייה השונה של כל יוצר ויוצר.

מעצבות ומעצבים בתאטרון הישראלי

דרכי עבודתם ויצירתם הייחודית של מעצבות ומעצבי תפאורה ותלבושות בתאטרון הישראלי: החל מתכנון ראשוני של הבמה והתפאורה או הבגד,  דרך התפיסה הוויזואלית הכוללת, ועד המימוש בליל הפרמיירה ושילוב עם גורמי ההפקה הנוספים (רקפת לוי, רות דר, רוני תורן).

הבימוי המודרני

על צמיחת הבימוי והבמאי המודרני בתחילת המאה העשרים. מהן  הסיבות לעליית מעמד הבמאי? מי עשה את הג'וב קודם? הדגמות מעבודת במאים פורצי דרך בגישות הנחייה ובימוי שונות: סטניסלבסקי הרוסי, פיטר ברוק האנגלי, סטלה אדלר ואוטה האגן האמריקאיות ועוד.

bottom of page